Innsamling til Rituximab studien

Mange har fått med seg initiativet til lege Maria Gjerpe. Hun har sammen med gode medhjelpere gått i gang med å samle inn de nødvendige midlene som kreves for å få kommet i gang med fase 3 studien på Haukeland. Det som er spennende ved denne studien er at den har vært veldig lovende så langt. Nå trenges det midler for å gå videre slik at vi kan finne ut om denne medisinen, Rituximab, kan brukes som behandling på M.E. syke. Selv om den er lovende er det for tidlig å si om dette blir den medisinen som kan hjelpe oss. Vi trenger en større studie og hvis den skulle vise seg å være like vellykket som de tidlige studiene kan vi begynne å se for oss en mulig behandling og diskutere hvordan det skal foregå. Spennende!!

Vi får håpe at privatpersoner og næringslivet kan stille opp og at de nødvendig midlene kommer inn.

Stiftelsen som Maria har satt opp: http://www.meyou.no/

Websiden til Maria: http://mariasmetode.no/2013/03/140-pasienter-7-millioner-kroner-90-dager/

– –

Bilde: Wikimedia Commons

3 tanker om “Innsamling til Rituximab studien

  1. Dette er noe NAV burde satse på, for tenk så mange som kunne kommet tilbake til yrkeslivet med denne lille investeringen på 7 mill? Sammenlignet med et yrkesliv med NAV-ytelser vil jeg tro at 7 mill er en lite fnys.

    • Helt enig i det. Selv om det er langt igjen før studien er ferdig er det jo noen som allerede har blitt helt friske. Bare 2-3 personer koster mange millioner i løpet av yrkeslivet.

      Håper det kommer inn nok midler.

      • Da saksbehandler spurte hva som skal til for at jeg skal komme i jobb var nettopp forskningsmidler til R.studien det jeg nevnte. Oppfordrer andre til å gjøre det samme!

        Ønsker deg en flott uke!

Legg igjen en kommentar