How to make it on Ebay! :-) Del 4

Til slutt noen praktiske tips og råd.

Du bør lære deg noen forkortelser.

NWT – Betyr «New With Tags», altså nye klær med merkelapp/prislapp på.

NWOT – Betyr «New Without Tags», altså nye klær som ikke har merkelapp/prislapp.

Som nevnt i Del 3 så kan du kjøpe flere plagg/varer fra samme selger og be om «combined shipping», det vil si at selger regner på portoen for å se hvor mye du sparer. Det er forskjeller blant selgerne så du kan gjerne spørre flere for å høre hva slags type forsendelse de bruker og hva portoen er for ett, to, tre eller flere plagg/varer. Noen selgere oppgir ikke at de sender varer til Norge men gjør allikevel unntak hvis du spør.

Vår erfaring er at brukte klær kan være like fine som nye klær. Husk å sjekke om de kommer fra et hjem hvor det er røkt eller hvor de har hatt dyr, i tilfelle du er allergisk. Mange selgere skriver opp slike detaljer i beskrivelsen av varen slik at du slipper å spørre.

Legg merke til hvor gode tilbakemeldinger en selger har. Den oppgis i prosent. For eksempel kan én selger ha 100% positive tilbakemeldinger, en annen 99% og andre lavere. Man bør ikke se seg blind på tallet siden enkelte selgere selger tusenvis av varer mens andre selger bare noen få. Er du i tvil kan du lese hva kjøperne sier. Du bør også selv være snar med å skrive en tilbakemelding på selgers side. Er den positiv blir selger fornøyd, og hvis ikke kan andre kunder få gode råd. Kontakt selger først hvis du har hatt ett negativt kjøp og se om det er mulig å få ordnet opp i saken.

Add To Watchlist og Follow This Seller bruker du når du har funnet en vare du vil by på. Når du legger varen til i listen din dukker den opp i menyen «My Ebay». Der finner du informasjon om alt du handler/har handlet. Hvis du finner en selger som har alle de varene du liker, og kanskje gode priser, kan du velge å «følge» selgeren. Det blir da lettere å finne fram siden det er tusenvis av selgere på Ebay.

Noen viktige funksjoner.

Noen viktige funksjoner.

I tilfelle det blir en uoverensstemmelse mellom selger og deg bør du bruke Ebay sin løsning for å løse problemet. De har et godt system for å løse problemer. Vår opplevelse: Etter å ha bestilt og betalt en vare forsvant selger fra Ebay og vi fikk aldri kontakt. Vi klaget til Ebay og Paypal satte inn pengene på kontoen. Det tok noen uker før saken var ferdig behandlet men vi var aldri i tvil om at pengene ville komme.

Her finner du løsningssenteret.

Her finner du løsningssenteret.

Løsningssenteret - Valg

Løsningssenteret – Valg

That’s it! God shopping! 🙂

3 tanker om “How to make it on Ebay! :-) Del 4

  1. Tilbaketråkk: How to make it on Ebay! :-) Del 3 | Johnny

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s