How to make it on Ebay! :-) Del 3

Det beste ved Ebay er vareutvalget. Du finner ikke noe større utvalg andre steder. Prisene varierer veldig og det beste rådet er å bruke litt tid på å sammenligne priser.

Handle billig – Man kan få det man ønsker utrolig billig hvis man leter lenge nok. For ikke så lenge siden kjøpte vi en av favorittskjortene mine til 1.99 amerikanske dollar. Så kommer jo portoen i tillegg. Man kan ikke prute på prisen. Hvis det ikke haster og du er ny på Ebay bør du bruke god tid så du finner det som er «alminnelig» prisnivå. Så og si alt er billigere enn tilsvarende kjøp i Norge.

Handle flere ting samtidig – Det lønner seg å handle flere ting samtidig hvis det er mulig. Hvis du for eksempel kjøper en skjorte til kun 2 dollar og frakten er på 12 dollar kan du planlegge handlingen ved å kjøpe flere ting fra samme selger. Frakten øker ikke med 12 dollar for hvert plagg men blir billigere. Du kan kontakte selger og be om overslag for å være helt sikker på hva som blir den totale fraktkostnaden. Det bruker vi å gjøre. Ebay har et innebygget system som automatisk skal håndtere dette men noen selgere har spesielle ordninger og tilbyr veldig gode avtaler når du kjøper flere ting. Det beste er å spørre for hver handel i starten. På engelsk heter det «combined shipping».

Auksjon eller Kjøp Nå – Det er to måter å handle på. Enten byr du på varen ( Auction ) eller så kjøper du direkte ( Buy it Now ). Hvis du føler prisen er riktig og varen er vanskelig å finne  kan du handle med en gang. Du kan fortsatt kjøpe flere varer fra samme selger og få flere varer i samme forsendelse ( combined shipping ).

Det er lov å angre seg. Hvis du ombestemmer deg rett etter at du har kjøpt en vare er det en egen meny som lar deg gjøre om kjøpet. Du må gjøre det før du betaler. Du kan vente noen dager før du betaler hvis du skal handle flere ting fra samme selger – hvis ikke er de glade for kunder som betaler fort.

Frakt – Når du ser på en vare vil du under varen se om selger sender til Norge, og vanligvis vil fraktprisen dukke opp. Noen selgere tilbyr flere forskjellige fraktmetoder. Enkelte vil ha rask levering, andre velger billigste levering. Du finner det i menyen.

Søke på varer – Noen ganger er største utfordringen å finne akkurat det du skal ha fordi vareutvalget er så stort. Prøv å være så spesifikk som mulig. Du finner en meny på venstresiden av vareutvalget hvor du kan spesifisere søket akkurat slik du vil. For eksempel: Brun t-skjorte, v-neck, lysebrun, knapper, bomullsblanding, 5 dollar…osv.

Internasjonal Ebay og annen Ebay – Ebay finnes på flere språk og spesiallaget for enkelte land som for eksempel Storbritannia.

Ok, håper det ikke ble for mye informasjon. Det tok litt tid før vi fant ut av ting.

Les Del 4 ( siste del ) for mer konkrete tips om handel og problemløsning.

Artikkel om handel på Ebay hos Klikk.no

– –

Forsidebilde hentet her

8 tanker om “How to make it on Ebay! :-) Del 3

 1. Tilbaketråkk: How to make it on Ebay! :-) Del 4 | Johnny

 2. Tilbaketråkk: How to make it on Ebay! :-) Del 2 | Johnny

 3. Jeg har handlet litt småtteri på E-bay – menmå vel innrømme at jeg ikke har gått så grundig tilverks, mere «går det så går det». Og det har jo aldri gått virkelig galt 🙂
  Men heretter er det enkelt: du har brukanvisning!
  Takk for det:)

  • Når jeg fant ut at jeg skulle skrive om Ebayshopping så kunne jeg like godt ta med detaljene også, tenkte jeg! Og som oftest går det jo helt fint uansett.

   Vi har feber og bihulebetennelse nå, men håper formen er bedre hos deg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s