Saktedagen

Fuzzy

Fuzzy

En litt sen oppdatering fra oss…

En sakte dag for oss to. Vi er visst inne i en sovedårlig periode. Litt forkjølelse og en god del hodepine som går helt ned i nakken. Den kommer sikkert fra forkjølelsen og i tillegg har det blitt kaldt på natta og da kommer det en del ekstra smerter i muskler og ledd. Ibux bruker å hjelpe men noen ganger tar det hele dagen før det kommer litt energi sent på kvelden. Slik var det i går og slik ble det i dag.

Jeg tror jeg skrev noe om å flytte til Spania når jeg en eller annen gang får nok energi. Det hadde sannelig vært deilig å kunne gjøre noe slikt hver vinter, ikke sant?! Jeg aner ikke om jeg får muligheten til det, men hvis den dukker opp skal jeg bruke den. Jeg hadde reist nå hvis det hadde vært mulig å få det til, men jeg tror ikke jeg hadde fått særlig utbytte av oppholdet. Kanskje hvis jeg hadde med en frisk ledsager som tok hånd om absolutt alt og var der i 1-2 måneder.

Skal ikke drømme mer om det i dag.

Ellers går det i masse suppe for tiden. «Tante» er veldig fornøyd med både suppa og den midlertidige dietten selv om det blir litt i meste laget å tilberede alt.

Jeg spiste agurk til frokost i forgårs. Resten av dagen ble jeg minnet på hvorfor jeg ikke har spist agurk på flere år. Skal ikke si mer om det. Fra nå av skal «tante» få ha agurkene for seg selv! 😉

God helg til dere som leser! 🙂

11 tanker om “Saktedagen

 1. Dette er som å lese om oss akkurat nå, du tar ordene ut av munnen min.
  Forkjølelse og kulde gjør sannelig ikke situasjonen noe bedre. Som jeg lenger til et varmere sted..
  Gode ønsker 🙂

  • Takk! 🙂 Kjenner det godt i bihulene og hodepina sitter som en ring rundt hodet for tida. Må snart kjøpe grøtris og kutte opp en gammel longs så jeg får risvarming. Bruker dere det?

   • Vi bruker mikrobølge-oppvarmede kornputer hele tiden, vi. Mest til å legge rundt magen hvor vi stadig fryser. Og så sitter vi på elektriske varmeputer for vi mangler litt varme i baken også. Men det rare er at mens vi før frøs på hender og føtter, så har de nå de siste årene blitt glovarme. Det er akkurat som det har oppstått en feilregulering og at all varmen i kroppen lekker ut der, og kanskje det er årsaken til at vi fryser så mye sentralt? Veldig slitsomt og upraktisk i alle fall. Har du/dere opplevd noe lignende?
    Ellers er oppvarmede puter også gode å legge rundt bihulene, men viktigst er stadig Ibux (jeg foretrekker forresten Ibumetin eller Burana fordi de er mer avlange i formen og lettere svelge for en trang hals). Har brukt utrolige mengder med slike preparater gjennom mange år nå 😦
    Her sliter vi med også med tetthet i nese og bihuler nå, i tillegg til vedvarende vond hals. Føler med dere 🙂

   • Vi valgte å lage vår egen variant og bruker grøtris i en sokk, eller avklippet longs, og så varmer vi det ca 7-8 minutter i mikrobølgeovnen. Da bruker vi ca 1 kg ris. Risen kan man bytte ut ca 2-3 ganger i året, eller litt oftere hvis man varmer det opp veldig ofte. Vi fant ut at dette var en billig og god løsning for oss. Grøtris lukter forresten behagelig når den har blitt varmet opp noen ganger.

    Jeg har også opplevd en forandring i «varmefordelingen». Jeg frøst lettere på bena tidligere og måtte sove med ullsokker om sommeren, men nå har det endret seg. Det rare er at jeg vanligvis er veldig varm i kroppen, nesten konstant, og så frøs jeg samtidig på bena. Men det har altså endret seg heldigvis. Nå kunne jeg tenke meg å bli litt mindre varm i kroppen men det ser ikke ut til at dette vil endre seg så langt.

    Ja, jeg foretrekker Ibumetin jeg også. Er du trang i halsen fordi du er varm og hoven slik som oss?

    Vi bruker saltvannsspray for å løsne opp i nesen og den er skånsom. Ellers har vi Nasonex hvis det blir ekstra tett. Den skal man fint kunne bruke over lang tid, men jeg lurer på om ikke saltvann er et bedre alternativ hvis det først fungerer.

    Jeg har sår hals nesten hele året. Det svinger litte grann men blir aldri helt bra mer enn noen få dager.

    Mange rare symptomer, og noen er virkelig standhaftige! 🙂

 2. Ååh, nå lengter jeg også til varmen! Håper det er litt bedring for dere nå. Så kjedelig når det blir sånn. Fortsatt god bedring og ha en så fin kveld som mulig 🙂

 3. Trangheten i halsen skyldes nok både hevelse/betennelse og kramper i spisrøret som gjør det vanskelig å svelge.
  Vi er ikke så flinke med saltvann i nesa, men foretrekker små (men jevnlige) doser Otrivin for barn (som ikke er så sterk). Vi har funnet ut at vi nok har blitt medlemmer i ANA (anonyme nesespray-avhengiges forening), og det er jo litt dumt, men samtidig varierer dosen med symptomene og har ikke økt over tid og inneimellom bruker vi ingenting, så inn til videre unner vi oss denne «luksusen».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s