Jeg har lyst til…

Jeg har ting å gjøre. Men jeg får visst ikke gjort noe som helst. I hvert fall ikke i dag.

Jeg synes at jeg har blitt flink til å glemme alt jeg ikke får gjort i dag, og tenke som så at jeg kanskje får gjort det senere. Jeg skulle skrevet brev til noen jeg kjenner godt men jeg har ikke fint brevpapir, finner ikke den fyllepennen jeg fikk i gave og har ikke de rette konvoluttene. Jeg har tenkt på det i mer enn ett halvt år og har ikke kommet lenger. Det finnes jo fortsatt noen som ikke har datamaskin eller mailadresse og hva er vel bedre enn ett brev?

Jeg skulle endret på telefonabonnementet også. Det tenkte jeg på allerede i fjor. I vår var jeg i så god form at jeg begynte å undersøke på telepriser.no. Så stoppet det opp. Jeg måtte betale regninger i nettbanken og det kan være slitsomt nok.

Jeg hadde noe jeg burde gjort i dag, men jeg klarte ikke reise meg opp fra sofaen. Det kommer en ny dag i morgen, sier jeg til meg selv.

Jeg leser av og til om enkelte leger (les: forståsegpåere) som nesten aldri har sett en M.E. pasient og som vet nøyaktig hvordan de skal behandles: Trening, kognitiv terapi, gradert trening osv. Hadde det eksisert en M.E. pille kunne de prøvd en noen dager og så forsøkt sin egen oppskrift for hvordan man skal bli frisk.

Det er viktig å ha god samvittighet. Det er ikke bra å legge noe tungt på skuldrene til seg selv. Jeg tror det er slitsomt når du er frisk, og det blir bare plagsomt når du er syk. Det er bedre å være i godt humør.

Når jeg klarer skal jeg lete på nettet og se om jeg får bestilt alt jeg trenger slik at jeg får skrevet brevet jeg har tenkt på så lenge. Det jeg burde gjort i dag skal jeg vurdere i morgen.

Jeg tror jeg skal drømme litt om sydenturen jeg ønsker meg men som jeg ikke kommer til å reise på med det første. Jeg må først klare å skrive et brev før jeg tenker på å reise til syden.

Hvile først. Ha god samvittighet. Planlegge litt. Så tar jeg en ting om gangen.

Det har fungert så langt.

Reklamer

6 thoughts on “Jeg har lyst til…

 1. Så godt skrevet, Johhny. Og så så sant! Det er viktig å ikke legge dårlig samvittighet på seg selv. Vi gjør jo så godt vi kan! Ikke har vi bedt om å bli syk heller.

  Planlegging er viktig. Det gjør jeg også mye. Ikke for å få gjort meat mulig, men for å posjonere ut det lille jeg skal gjøre. Én ting om gangen. Går det ikke den dagen jeg ønsker å gjøre det, så kommer det, som du sier, en ny dag i morgen. Det meste tåler å utsettes. Går til og med an å betale regninger en dag, eller to for seint uten at verden går under av den grunn 😉 Har forresten endelig fått app i banken mi og det er utrolig mye lettere å betale en regning der enn å begynne å logge seg på PC’en. Men da må man selvfølgelig ha nettbrett eller smartmobil – har man ikke, så er det et står å skaffe seg det også.

  Å være syk er dyrt! Ikke bare fordi det koster med tilskudd og annen mat, medisiner og div man trenger, men fordi det å sjekke billigste telefonabonnement eller andre ting vi kunne spart penger på, har en tendens til å bli uoverkommelig. Sånn må det bare være, tenker jeg. Så lenge jeg klarer meg, så finnes det viktigere ting for meg enn å slite meg ut for å spare noen kroner.

  God hvile og god planlegging! Så skal du se at det kanskje blir i morgen 😊

  • Jeg satser på i morgen, jeg! 🙂 Det bruker å være slik…at jeg får litt ekstra energi en dag og da får jeg gjort litt mer enn det jeg tenkte. Så da balanserer deg seg ut til slutt, allikevel.

   Da blir det hvile resten av dagen. Håper det samme for deg! 🙂

 2. Så sant! Jeg har lapper og lister. Flytter fra gammel lapp til ny liste. Og blir så fornøyd når jeg kan stryke ut noe. Gjort!
  Jeg skulle ha ropt gjort mye oftere. Heldigvis har jeg kommet så langt at jeg ikke lar meg stresse – eller får dårlig samvittighet lenger. Nesten. Tror jeg…
  Good day! 🙂

  • Lappesystem er fint. Jeg hadde det for noen år siden. Det var effektivt og det var fint å se alt som ble krysset av på lista.

   Good Day, til deg også! 🙂

 3. Skikkelig bra formulert! Jeg har en 7 sans hvor jeg i slutten av uka skriver hva jeg planlegger å gjøre neste uke. Det blir ofte det samme som i uka som gikk, ettersom jeg ikke fikk gjort det likevel.. Av og til er det noe som kan strykes, og da er jeg skikkelig fornøyd med meg sjøl 😉 Jeg er etter hvert blitt flinkere til å ikke ha dårlig samvittighet for det jeg ikke får gjort, og å fokusere på det jeg får til, og det som er bra. Og tenker at ingen kan gjøre bedre enn sitt beste 🙂
  Ønsker deg ei fin helg 🙂

  • :-)….jeg ender også opp med å prøve å gjøre de samme tingene igjen og igjen, hehe. Sånn sett kan gjøremålslista bare resirkuleres! Jaja, det er vel bare sånn det er . Det er uansett viktig at vi ikke får mer dårlig samvittighet enn nødvendig.

   God helg til deg også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s