7 tips som hjelper deg å skru av hjernen

Hvorfor skal du skru av hjernen? Jo, de av oss som har vært syke en stund vet at vi i dårlige perioder ikke klarer å få gjort noe som helst som er fornuftig. Vi ligger gjerne og stirrer i taket eller veggen, halvsover litt, døser av og bare venter på å få opp energinivået. Noen ganger er de dårlige periodene lange – kanskje mange uker eller måneder.  Da kan det være godt å rett og slett skru av hjernen og ikke tenke på noe som helst. Akkurat det er lettere sakt enn gjort!

Overtenke – ja der har vi det. Når man bare ligger og ligger så overtenker man. I hvertfall i de periodene hvor hjernen faktisk fungerer. Èn flue blir til fem mygg eller enda mer. Høns kanskje? Eller var det fjærene som ble til høns? Ting har i hvertfall lett for å bli verre enn de behøver å være. Overtenkning er jo enda et argument for å skru av hjernen, ikke sant?

*

En av/på bryter hadde vært fint. Kanskje en bryter hvor man kunne skru på alle positive tanker og en hvor man slår av alt som ikke gjør deg i godt humør?

*

Man kan ha et åpent sinn og søke nye løsninger. Kanskje man kan meditere seg ut av situasjonen? Neppe, men man har i allefall man prøvd noe nytt.

*

Man kan prøve å tenke på alt man har lyst på. Det kan hjelpe godt i øyeblikket og være godt bokstavelig talt også!

*

Hjernetrim, som for eksempel kryssord, fungerer circa 10 sekunder men er sikkert gøy! Etterpå er du garantert at hjernen er avslått!

*

Starte med blanke ark? Aner ikke hvordan man gjør det men det er lov å prøve!

*

Mange ser ut til å føle seg bedre etter et «lyst øyeblikk». Problemet for M.E. – syke er jo at de ikke tåler så mye lys i utgangspunktet.

*

Planlegge neste tur til frisøren!

*

Innse hva som er livets realiteter!

9 thoughts on “7 tips som hjelper deg å skru av hjernen

 1. Her har du mange forslag til løsninger – noen av dem er gode og enkle å få til, andre forblir et ønske. Som av/på knapp. Det hadde virkelig vært til stor hjelp, for det er virkelig vanskelig å slå av når det jobbes som verst.

  Overtenking er ordet! Kan du fatte at det skal være så slitsom å prøve å ikke tenke på noen ting?
  Neste gang jeg har hjernekjør skal jeg tenke på dette innlegget. DET er jeg sikker på vil hjelpe 🙂

  Fint å høre fra deg igjen!

 2. Hei 🙂
  Nå har jeg «overtenkt» i flere timer, og slo på pc’en for å se om jeg kunne finne litt søvndyssende stoff der… Omtrent det første jeg dumpet borti var innlegget ditt! Så…jeg vakler straks tilbake til senga, med et håp om at det hjelper 🙂 God natt 😉

 3. :mrgreen: hehe joda den var jo full av – jepp! gode ideer som ikke virker, vel bortsett fra meditasjon…

  Det går faktisk ant å skru av – så ikke gi opp med å finne ut hvordan – æ lover kors på halsen og så videre og so on….

  😀 øhhh natta-natti!

  Toppers og morsom bloggpost – fikk mæ en go’flir her *glis*

 4. Nei, det er sannelig ikke greit! Hjernen skulle så definitivt kunne kobles ut innimellom. Og har man ikke hjernespinn, så kommer gjerne følelsesmessig ustabilitet eller handlingslammelse (eventuelt anger, for alt har jo to sider), hvis man ikke er helt utslått da. Problematisk er det nesten uansett. Men man lærer forhåpentlig litt underveis (selv om det ikke alltid føles slik), ihvertfall blir vi kanskje mer forståelsesfulle..

 5. Av og på knapp hadde vært genialt! For meg hjelper det med sudoku eller majong (eller annen hjernetrim). Da sliter jeg ut hjernen og jeg får masse tall eller bilder surrende rundt oppi der isteden for plagsomme tanker som aldri slutter 😉
  Har etter hvert også fått til å slappe godt av, konsentrere meg om pusten og IKKE tenke 🙂 Ikke så veldig lenge om gangen, men det går med mye øving. Har jo rikelig tid til å øve jeg da, med 21,5 timer i døgnet i senga 😉 Godt det er bra for noe!

  • «Tante» spiller Mahjong men jeg er for sliten til det. Lesing er fint, når man klarer. Ellers går det i bølger. Noen ganger klarer man litt avkobling og andre ganger er det visst ikke noe som fungerer.

 6. Ikke tenke på noe,DET går da ikke ann,sier Sven…..men du så deilig det er.

  Vi var på noe som kalles vitenfabrikken,der var det ett eksperiment,2 stk skulle sitte overfor hverandre ved ett bord.Det lå en kule midt på,vi satt med noe pannebånd på,å det var omågjøre å ikke tenke,…for tenkte du beveget kulen seg til din side,å du endte med å tape…hvem vant trur du? ..;-D…

  Det er sant mye tenking gjør deg sliten, man må bare finne sin måte å koble vekk på. Lesing å musikk på ørene hjelper når jeg trenger en pause. 🙂

  Klem ,lilletante..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s